Een behangetje op de muur, maakt de behandeling minder zuur!

Tessa Colijn-van de Kar

( Lid van team: Suus en Tes in actie voor jongeren in nood! )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 750 (70%)

Het is weer de hoogste tijd om een persoonlijke uitdaging te koppelen aan een goed doel. Samen met m'n lieve, leuke vriendinnetje Suus hebben we bedacht om eens (en mogelijk nooit weer😅) te gaan trainen voor een halve marathon!

Ook in mijn nieuwe job kom ik in aanmerking met zoveel interessante projecten en onderzoeken; allen erop gericht om behandelingen en zorg nu én in de toekomst te verbeteren. Zo ben ik onlangs diep geraakt door een project waar ik letterlijk een halve marathon voor wil gaan lopen... De gedachte aan mijn lieve broer Guus kwam hier zeker ook naar boven. Psychisch lijden is eenzaam, vaak moeilijk te begrijpen en kan soms zelfs fataal zijn. In ons geval heeft Guus' psychische gesteldheid hier indirect zeker aan bijgedragen!

Ik ben rondgeleid op de gesloten High Intensive Care Jeugdafdeling, onderdeel van de afdeling Psychiatrie binnen het UMC Utrecht welke o.a. ook in mijn werkveld ligt. Kinderen tussen de 12 en 18 jaar worden hier opgenomen, omdat hun ziekte levensbedreigend is geworden. Opnames kunnen er op gericht zijn om suïcidaliteit af te wenden of in te grijpen bij zeer ernstige eetproblematiek. De opnamens zijn vaak zeer intensief voor het kind en zijn of haar omgeving. Naast zorg voor patiënten die zich vrijwillig laten opnemen, bieden ze ook noodgedwongen zorg; verplichte opname als verblijf in eigen omgeving niet meer verantwoord is. Op jaarbasis gaat het om maar liefst 150 jongeren die hier verblijven. 

De wens van de afdeling is om een behandelkamer op te pimpen. En dat is meer dan nodig kan ik je vertellen! Bij binnenkomst kneep mijn maag samen en wist ik gelijk, hier moeten we met elkaar wat aan doen.

De behandelkamer is nu een heel klinische ruimte, waar jongeren komen voor onder andere lichamelijk onderzoek en ook sondevoeding als normaal eten niet lukt. Dit laatste is soms ook verplicht en een pure noodzaak om te voorkomen dat een jongere komt te overlijden. Zeer stressvolle momenten, waarbij een comfortabele ruimte kan bijdragen aan minder spanning.

Nu leek mij het leuk om voor het behangetje te gaan rennen. Een behangetje uitgekozen door de verpleging; een prachtig plaatje van Utereg m'n stadsie waar ook nog eens de marathon op zondag 21 mei plaatsvindt!

Hopelijk wil jij mij helpen om dit behangetje te realiseren en daarmee kinderen wat afleiding te bieden in een zeer stressvolle en trieste situatie!

En Guus, die 21km ren ik samen met Suus zeker ook voor jou❤️!

Liefs, Tessa

Bekijk alle
22-05-2023 | 20:22
17-05-2023 | 17:36 Grote klasse Tessa! En echt super dat je je hiervoor inzet, toi toi toi zondag!
14-05-2023 | 20:52 Wat zet je je weer in voor een mooi doel Tess. Veel succes zondag 💪
13-05-2023 | 15:27 Super dat mijn collega Tessa zich zo inzet voor deze jongeren! Succes en veel plezier met het lopen!
13-05-2023 | 11:43 Super initiatief en zin in jullie feestje vanavond!