Een mobiele huiskamer voor onze patiënten

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 27.661 (108%)

 

In het ziekenhuis afscheid nemen of samen iets vieren in huiselijke sfeer. Dat is onze wens voor patiënten in het UMC Utrecht en kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) die ongeneeslijk ziek zijn en niet meer verplaatst kunnen of willen worden. Met een mobiele huiskamer kunnen we de typische ziekenhuiskamer een meer huiselijke en gemoedelijke sfeer geven.

 

Ondanks alle medische zorg kan het voorkomen dat een patiënt komt te overlijden. Wanneer het niet mogelijk is dat de patiënt de laatste fase thuis of in een hospice doorbrengt, is het voor zowel de patiënt als de naasten prettig om de ziekenhuiskamer een huiselijke sfeer te geven. Er zijn echter ook momenten denkbaar waarbij een patiënt gewoonweg even wil vergeten dat hij of zij in het ziekenhuis ligt, vanwege een vreugdevol moment, bijvoorbeeld; een 25jarig huwelijk, zijn of haar 70ste verjaardag of het afstuderen van een (klein)kind. De mobiele huiskamer is de oplossing om het klinische gevoel van de ziekenhuiskamer te doen vergeten.   

 

Wat is een mobiele huiskamer?
Een mobiele huiskamer bestaat uit verschillende losse elementen die relatief éénvoudig naar de ziekenhuiskamer gebracht kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijk beddengoed, kussens, een poef, sfeerlamp en een meubel met de mogelijkheid om persoonlijke foto’s te plaatsen, muziek af te spelen of verse koffie of thee te zetten.

 

Met dit streefbedrag kunnen we naast een mobiele huiskamer in het UMC Utrecht ook een speciale mobiele huiskamer realiseren voor de kinderen en hun ouders in het WKZ. Waarbij we in spelen op een andere behoefte, denk bijvoorbeeld aan het vieren van de verjaardag van een tiener of een kraamkamer voor ouders van pasgeboren baby’s. Met dit streefbedrag kunnen we naast het financieren van de aanschaf van beide units het concept ook faciliteren, denk hierbij aan het plaatsen van de unit, de schoonmaak, het onderhoud en het vervangen van materialen. 

 

Het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht vieren 385 jaar wetenschap in Utrecht. In dit bijzondere lustrumjaar is het onze wens om mede namens het Consultatieteam Ondersteunende en Palliatieve zorg van het UMC Utrecht deze mobiele huiskamer te realiseren. 

 

Help je ook mee?

  • Koop een zuster nijntje via: vriendenumcutrecht.nl/nijntje
  • Doe een bijdrage op deze actiepagina, klik op 'doneer nu'
  • Deel de actie met je vrienden, familie en collega's, klik op een van de social media icoontjes
  • Start zelf een actie, klik op 'kom in actie'

 

Morgen maken we samen!

Bekijk alle
01-12-2021 | 17:31
01-12-2021 | 17:29
29-11-2021 | 17:38
25-11-2021 | 09:24
23-11-2021 | 15:02