Meer beweging bij de afdeling geriatrie

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Bewegen is goed, zelfs als je opgenomen bent in het ziekenhuis. Toch gebeurt dit tijdens een opname nog veel te weinig en liggen mensen het grootste deel van de dag in bed of zitten ze in de stoel. Weinig bewegen leidt tot een achteruitgang van de spierkracht en de conditie. Bovendien is er een hogere kans op complicaties, zoals doorligplekken, infecties en trombose. Dit alles leidt tot een minder snel herstel, een langere opnameduur en bij ouderen soms zelfs tot afname van zelfstandigheid. Daarom is het belangrijk om in beweging te blijven, juist ook tijdens een ziekenhuisopname.

Een ziekenhuisafdeling is echter weinig uitnodigend om in beweging te komen. Daarom wil de afdeling geriatrie graag de inrichting van de verpleegafdeling zodanig aanpassen dat bewegen logischer wordt en er meerdere plekken zijn waar de patiënt iets actiefs kan doen, zoals de ontwikkeling van een beweegmuur. Op deze manier wordt bewegen in het ziekenhuis juist leuk!

Om de verpleegafdeling geriatrie zodanig aan te passen dat bewegen wordt gestimuleerd, hebben we geld nodig. Help je mee?

Ben je overtuigd en vind je 'Meer beweging bij de afdeling geriatrie' een mooi doel om je voor in te zetten? Start dan snel jouw actie! 

Bekijk alle
27-05-2022 | 09:18 Als beweging tijdens het ziekteproces zo’n impact kan hebben en een donatie zo’n kleine moeite is, dan is dat toch een ‘no-brainer’?
24-05-2022 | 21:29
23-05-2022 | 16:44 Omdat bewegen voor ouderen altijd belangrijk is en zeker als ze zijn opgenomen in het ziekenhuis
21-05-2022 | 20:01
20-05-2022 | 14:55