Muziek aan bed

van totaal € 10.000 (0%)

Muziek activeert, geeft rust en brengt vrolijkheid. Muziek draagt bij aan het contact tussen mensen onderling en roept herinneringen op. Het geeft ook afleiding, omdat het even niet gaat om het ziek zijn. Muziek voegt iets moois toe aan de kwaliteit van leven. En dat willen we als ziekenhuis graag bieden aan onze patiënten.

'Muziek aan Bed'

Dit is een organisatie die een unieke concertvorm heeft ontwikkeld speciaal voor ziekenhuizen. Het is een muzikale, mobiele act waarbij twee cellisten één cello met vier handen en twee stokken bespelen: duetten op een cello, een exclusief en persoonlijk optreden aan bed. 'Muziek aan Bed' heeft een uitgebreid repertoire dat doorlopend wordt uitgebreid om met de juiste muziek in te spelen op de verschillende situaties aan bed. Alle muziek wordt uit het hoofd gespeeld. Afhankelijk van de leeftijd, situatie aan bed, behoeftes en achtergrond van de luisteraar bepalen de cellisten in de ziekenhuiskamer zelf wat ze gaan spelen. Het kan klassieke muziek zijn, maar ook filmmuziek, jazz of bekende liedjes uit de oude doos. Een bezoek kan kort of lang duren. De cellisten voelen aan wat mogelijk is.

'Muziek aan Bed' verzorgt in ons kinderziekenhuis, het WKZ, al enige optredens per jaar. Naast kinderafdelingen kunnen nu ook patiënten op alle volwassen afdelingen bezocht worden. Denk aan oncologie, dialyse, geriatrie, en vele andere afdelingen. De Intensive Care maakt momenteel al gebruik van MuzIC, een organisatie speciaal gericht op patiënten die op een IC verblijven.

Een bezoek is niet alleen voor de patiënt bijzonder, maar voor de hele afdeling; ook voor het personeel of aanwezige vrienden of familie levert het vaak prachtige momenten op.

Om onze patiënten regelmatig te kunnen verblijden met muziek aan bed, hebben wij uw hulp nodig. Help je mee? 

Bekijk alle
23-11-2023 | 22:08
04-05-2023 | 14:38
16-03-2023 | 19:06
12-09-2022 | 10:04