Wensalarm

van totaal € 3.000 (43%)

Waarom een wensalarm?

Met het wensalarm in het UMC Utrecht helpen we zorgverleners om wensen van patiënten te vervullen om …. kracht te geven, te bemoedigen, dromen uit te laten komen, weer even ‘gewoon’ te doen, te verrassen, positiviteit en plezier te brengen, ontspanning te bieden, herinneringen te maken, te troosten, energie te geven. Kortom om binnen het UMC Utrecht, ook op deze manier, bij te dragen aan aandacht voor iedere unieke patiënt. ​​​

Het gaat vaak om een relatief klein gebaar, wat extra aandacht, met een grote betekenis voor de patiënt. Voor zorgverleners is dit tijdens het werk vaak lastig te organiseren. Daarom doet het wensalarm dat.

Sfeermanden

Sfeermanden is een van de voorbeelden van onze wensen voor patiënten in het UMC Utrecht die onverhoopt lang opgenomen zijn. Met een sfeermand kunnen we de typische ziekenhuiskamer naar de wens van de patiënt een huiselijke sfeer geven.

 

Mooie herinnering maken

Met een klein gebaar, kunnnen we vaak al een mooie herinnering maken. Een voorbeeld: een patient werd opgenomen voor een zware operatie en daardoor kon hij niet bij de builoft van zijn dochter zijn. Dochter en partner zijn toen in trouwkleding naar het ziekenhuis gekomen. Het wensalarmteam regelde een versierde kamer en zorgde voor een bruidstaart. Zo konden ze de bruiloft in het klein samen vieren.  

Help je mee om dit soort wensen mogelijk te maken?

 

 

 

 

 

Bekijk alle
16-04-2024 | 15:31 Aan: Sfeermakers komen in acties Viev een mooie actie waarvan jij kunt zien hoe belangrijk een huiselijke sfeer kan zijn, veel succes en ga zo door.
16-04-2024 | 15:10 Aan: Sfeermakers komen in acties
14-04-2024 | 10:23 Aan: Sfeermakers komen in acties Mooi warm initiatief Viv!
13-04-2024 | 23:20 Aan: Sfeermakers komen in acties Wat een super goed initiatief! Suc6 met de Run, You can do it!
13-04-2024 | 22:37 Aan: Sfeermakers komen in acties Zo is het. Mens zijn. En mens blijven. Ook in het ziekenhuis